Campina si Salina Slanic

179,00 RON 119,00 RON
Vizita noastra incepe la Manastirea Ghighiu, unde se afla icoana facatoare de mininuni a Maicii Domnului "Sirianca". Pornim apoi cu voie buna spre Campina. Acolo admiram templul inchinat Iuliei Hasdeu de catre tatal sau si vizitam Castelul Campina, cunoscut ca fiind bantuit. Urmatoarul pe lista este Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu". Ziua o incheiem la Salina Slanic Prahova (Mina Unirea). O sa fie o aventura de neuitat!

REZERVA-TI LOCUL ACUM!
Alege Data De Plecare:
Disponibil
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: RO-24008-2 Ai nevoie de ajutor? +40771150205
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Campina, Brebu si Salina Slanic



Date de plecare: 10 MARTIE | 9 IUNIE | 20 IULIE | 31 AUGUST | 12 OCTOMBRIE 2024

Tarif: de la 99 Lei/ persoana (FIRST MINUTE)


Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 spre Manastirea Ghighiu, un loc incarcat de istorie si credinta.Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 spre Manastirea Ghighiu, un loc incarcat de istorie si credinta. Aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Sirianca”.
Dupa vizita la Manastirea Ghighiu continuam programul cu orasul Campina, unde admiram Templul inchinat Iuliei Hasdeu, loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu, dupa moartea unicei sale fiice. Despre Castelul din Campina se spune ca ar fi unul dintre cele mai bantuite din tara noastra. Conform legendelor, noaptea, Iulia Hasdeu poate fi auzita cantand la pian, in aplauzele tatalui sau, iar in unele nopti, batranul Hasdeu iese pe geam si urla ca un lup. Aceasta constructie, alaturi de cavoul familiei Hasdeu, din cimitirul bucurestean Bellu, sunt probabil unicele temple spiritiste din lume. 
Continuam cu o vizita la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”, gazduit de casa in care pictorul Nicolae Grigorescu si-a trait ultimii ani de viata. In timpul Primului Razboi Mondial, casa a adapostit Cartierul General German, perioada in care aceasta a fost incendiata. O parte dintre obiecte au putut fi salvate, ceea ce a facut posibila reconstituirea casei artistului (atelierul, sufrageria, biblioteca) in perioada 1954-1955 de catre fiul pictorului, Gheorghe Grigorescu, care a avut ca puncte de reper fotografii salvate din timpul vietii tatalui sau. In prezent, edificiul adaposteste piese de mobilier, creatii si obiecte autentice, de la fotografii pana la dedicatii ale contemporanilor si tablouri remarcabile ale marelui pictor.
Urmeaza cu Complexul architectural Medieval Brebu, situat in localitatea cu acelasi nume , din judetul Prahova, construit in secolul al XVII-lea de catre domnitorul Matei Basarab. Realizat din piatra si caramida, complexul a fost conceput ca manastire si curte domneasca, fiind conservat in forma initiala, reprezentand unul dintre putinele monumente medievale specifice artei romanesti de la noi din tara, care sa fie atat de bine pastrate. Constructia a debutat cu ridicarea caselor domnesti si a zidurilor de aparare, anterior anului 1640, an in care un act emis de domnitorul Matei Basarab, mentiona Manastirea Brebu ca fiind ridicata din temelii de domnia sa. Complexul este alcatuit din casele domnesti, biserica, zidul de incinta si turnul clopotnita.
Ziua o incheiem la Salina Slanic Prahova, , unde vom vizita Salina (Mina Unirea) situata la o adancime de 208 m, pe o suprafata de 53.000 mp, mina ce a fost deschisa vizitarii dupa anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidentierea unor elemente spatiale de interes turistic in structura interna a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternante de benzi divers colorate, cu nuante de gri si alb, diverse caracteristici mineralogice (structura, textura, mod de cristalizare) si prin puritatea deosebita a sarii. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.
 


Grup minim 40 de persoane.


ATENTIE!

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

PRETUL INCLUDE:
✓ Transport cu autocar clasificat;
✓ Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
✓ Insotitor de grup din partea agentiei.
NU SUNT INCLUSE IN PRET:
✓ Asigurare medicala/ storno;
✓ Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
✓ Masa de pranz;
✓ Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
✓ Bacsis/tips - echipaj (5 lei/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani;
✓ Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

*Avans 40% la inscriere, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare - conform contract de colaborare/comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Ne puteti contacta telefonic in intervalul 9:30 - 17:30.

+40771150205 info@excursiipremium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!